Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
De vroeg vliegende vreemde vogel
Van columns via belevenissen, boeken, fotografie, geschiedenis, kunst, legpuzzels, recepten naar natuur- en stadswandelingen en nog veel meer
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Voor ieder wat wils. Gasten zonder naam maken kans verwijderd te worden!



Mijn Profiel

CarlaBijtje
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Boos
18 januari 2022 06:48

Wijsheden Inspiratie Spreuken
18 januari 2022 06:29

Niks
18 januari 2022 06:11

Uitgelicht 18 met live concert
18 januari 2022 06:02

Online legpuzzel
18 januari 2022 05:53




Fotoboeken


De Wilck (56)
_
Strand Katwijk (38)
_

Katwijk (17)
_
Veere (31)
_

Katwijk (32)
_
Den Bosch (24)
_



Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jeanneke1 om 21:22
_
Jeanneke1 Online

Door Rob1949 om 21:22
_
Rob1949 Online

Door PietStol om 21:20
_
PietStol Online

Door Pam43 om 21:18
_
Pam43 Online

Door blueslabel.nl_1070K om 21:18
_
Blueslabel.nl_1070K Online

Door Ankyy om 21:17
_
Ankyy Online

Door Loezie om 21:16
_
Loezie Online

Door daan56 om 21:15
_
Daan56 Online





_

Andere artikelen



Italiaanse gehaktballen, ratatouille en puree uit de oven



Ingrediënten

AANTAL PERSONEN 6

  • AARDAPPELPUREE1 kgkruimige aardappelen
  • 100 mlmelk
  • 50 gboter
  • 2eetlepels crème fraîche
  • 1/2bos bieslook
  • •zout en peper
  • BENODIGDHEDEN•grote pan
  • •stamper
  • •ovenschaal
  • RATATOUILLE•olijfolie
  • 1ui
  • 2tenen knoflook
  • 1aubergine
  • 1courgette
  • 2rode paprika
  • 3tomaten
  • 2takjes tijm
  • •zout en peper
  • BENODIGDHEDEN•hapjespan
  • TOMATENSAUS•olijfolie
  • 1ui
  • 2tenen knoflook
  • 1blikje tomatenblokjes
  • 200 mlpassata
  • 2takjes tijm
  • 1handvol verse basilicum
  • •zout en peper
  • ITALIAANSE GEHAKTBALLEN•klontje boter om in te bakken
  • 500 ggehakt (rund of half om half)
  • 100 gspek
  • 1ui
  • 1ei
  • 2witte boterhammen
  • 4eetlepels melk
  • 1/2bosje peterselie
  • 1 tlgedroogde tijm
  • 75 ggeraspte Parmezaan
  • •zout en peper
  • BENODIGDHEDEN•Bakpan
  • AFMAKEN100 gparmezaanse kaas
  • 100 ggeraspte mozzarella
  • 1/2bosje bieslook
  • 1/2bosje peterselie
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Pureer met de stamper.

  2. Voeg de boter toe en roer zacht door. Voeg dan de melk en crème fraîche erbij en breng op smaak met zout en peper.

  3. Hak de kruiden en roer deze als laatste door de puree. Doe de puree in een ovenschaal.

  4. Snijd de ui en knoflook en zet deze aan in een scheutje olijfolie. Snijd de rest van de groente in blokjes.

  5. Voeg de aubergine toe en bak deze tot deze gekarameliseerd is. Voeg dan de courgette en paprika toe en bak goed aan. Doe als laatste de tomaten erbij en de tijm. Breng op smaak met zout en peper en laat de ratatouille 10 minuten zachtjes doorkoken.

  6. Doe de ratatouille in de ovenschaal op de aardappelpuree. Spoel de pan af en zet hem op het fornuis voor de tomatensaus.

  7. Snipper de ui en de knoflook en zet aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes uit blik, de passata en de tijm toe. Breng aan de kook.

  8. Hak de basilicum en voeg deze toe als de saus de juiste dikte heeft. Breng op smaak met zout en peper en zet de saus even weg.

  9. Snipper de ui en snijd het spek fijn in kleine blokjes. Haal de korstjes van de boterham en giet de melk op de boterhammen.

  10. Hak de peterselie en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Kneed tot smeuïg soepel gehakt. Verdeel en vorm ze in 6 ballen.

  11. Laat de boter uit bruisen en bak de gehaktballen rond om tot er een mooi korstje ontstaat. Als ze stevig genoeg zijn, leg je de ballen op de ratatouille.

  12. Schep over elke gehaktbal een lepel tomatensaus. Strooi daar bovenop de geraspte kaas.

  13. Doe de ovenschotel 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden.

  14. Haal de ovenschaal uit de oven en bestrooi het met de fijn gesneden verse kruiden.

  15. Eet smakelijk!

Ramon Brugman
BinnensteBuiten


KRO/NCRV




Artikel links



Geplaatst op 15 januari 2022 06:19 en 232 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
CarlaBijtje  
15 jan 2022 06:50
Mijn reactie weg wat gaan we nu weer krijgen. enfin de ballen van Ramon zijn die lekkerder dan die van mijn echtgenoot

Ofsen  
15 jan 2022 14:11
De lekkerste bal gehakt hebben wij op een camping in Spa gegeten. volgens de kok was dat een Luikse gehaktbal. de volgende dag gingen we weer zo lekker was die bal.
_





_
CarlaBijtje  
15 jan 2022 14:27
Kwestie van persoonlijke smaak, ja en als iets lekker is komt de herhaling.