Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
De vroege vogel gaat op stap
Van columns via fotografie, geschiedenis, kunst, legpuzzels, recepten naar natuur- en stadswandelingen en nog veel meer
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Voor ieder wat wils. Gasten zonder naam en betweters maken kans verwijderd te worden!



Mijn Profiel

Claartje9
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Wat er nu net gebeurde > de...
07 maart 2021 08:05

Sneller dan ik dacht > de h...
07 maart 2021 07:45

Youp heeft een mening
07 maart 2021 07:41

Dit is een gok
07 maart 2021 07:33

Wat leest ze?
07 maart 2021 07:18




Fotoboeken


Test (1)
_
2-daagse Spaubeek > Sittard 4 (46)
_

Strand (30)
_
Keizerstraat Scheveningen (43)
_

Utrechtse Heuvelrug 1 (40)
_
Van Alles Wat (24)
_



Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Voor MvB van Catharina
11 januari 2021 11:04
_
Leuk dat je me hebt gevonden en gezien waar je hebt gereageerd. mijn afleiding van al het andere.

11 januari 2021 10:35
_
Je foto's veel zeggend mooi Lfs MVB

Klaartje
05 januari 2021 08:54
_
Alle berichten in het gastenboek zijn verwijderd nieuw jaar nieuw begin




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door irrema om 05:03
_
Irrema is vandaag Jarig

Door Tiehuis om 05:03
_
Tiehuis is vandaag Jarig

Door nelpaard om 05:03
_
Nelpaard is vandaag Jarig

Door willeke52 om 05:03
_
Willeke52 is vandaag Jarig

Door gspk om 05:03
_
Gspk is vandaag Jarig

Door kaninchen om 05:03
_
Kaninchen is vandaag Jarig

Door gallardo om 05:03
_
Gallardo is vandaag Jarig

Door leengr. om 05:03
_
Leengr. is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



IJsblij met geschiedenis van Talamini en Lorenzo uit Den Haag



Doet me denken aan gisteren, maar dat is voor later.....geen ijsvrij maar blij met ijs.

Nou daar heb je me wel zoet mee als ik denk aan de tijd in Den Haag

Lorenzo en Florencia, vaste klant en dat kwam door pa. Car het is weer zaterdag dus je mag weer gaan halen. al moet ik erbij zeggen dat het ook vaak Hable was slagroomwafels, die bvestaat niet meer maar die andere twee wel.

Vaak ook toen ik al getrouwd was koffie drinken bij Florencia en ook met gezin.

Laatst nog, ook alweer even geleden met jeugdvriendin den haag wandeling in de buurt waar we gewoond hebben, Lorenzo ijsje gehaald. Zucht steun kreun waar blijft de tijd. Die lijkt steeds sneller te gaan.

Maar hoe komt dat nou. Laatst bij de boodschappen door dochter gehaald zaten 24 bakjes speciaal voor ijs. Voor slechts 0.50 voor het geheel. Hertog Jan nog in de vriezer. Jammie.


Echte Italiaanse gelato, dagelijks vers bereid met de beste ingrediënten. Dat is onze kracht, al bijna 85 jaar lang! De Lorenzo behoort tot een van de oudste plekken van Den Haag waar dagelijks vers ijs wordt bereid.

Voor ons ijs gebruiken wij vers fruit, echte chocolade en de beste noten. Voor iedere smaak is gezocht naar de allerbeste ingrediënten. Ons citroenijs wordt bijvoorbeeld gemaakt met citroenen uit Sicilië en voor ons hazelnootijs gebruiken we de beste hazelnoten die er op de wereld te vinden zijn, uit Piëmonte.

Omdat we zo trots zijn op ons ijs doen we ons best om het voor iedereen beschikbaar te maken. We hebben glutenvrije oublie-hoorns en bijna al ons ijs is glutenvrij. Verder hebben we ijs zonder melk, waarvan de meeste smaken ook veganistisch zijn, en zelfs ijs zonder suiker!

FLORENCIA, Koffie-en ijssalon

Ambachtelijk room- en consuptie-ijs met een zeer uitgebreid ASSORTIMENT en een boeiende GESCHIEDENIS.

FLORENCIA, ijsfabriek

OPENINGSTIJDEN

IVM de covid-19 maatregelen zijn wij voorlopig elke dag open voor het afhalen van koffie en ijs van 08.00 tot 20.00 uur.

winter

vanaf 1 november

Maandag t/m donderdag tot 22.00 uur
Vrijdag en Zaterdag tot 23.00 uur
Zondag tot 22:00 uur



De geschiedenis van Florencia IJssalon en IJsfabriek in Den Haag

Eduardo Talamini (Dortmund 1894) leerde het vak in Duitsland van zijn vader, die ijs verkocht in Berlijn. Vervolgens werkte hij in Polen, België, Frankrijk en Oostenrijk, waarna hij de oceaan overstak om zijn geluk in Amerika en Canada te beproeven. Daar verwierf hij de Amerikaanse nationaliteit en heette hij Edward. Toen hij zich in 1932 in Den Haag vestigde, was hij nog geen veertig jaar oud en had hij al heel wat van de wereld gezien. De band met Italië, het geboorteland van zijn ouders, bleef echter overeind. Hij verbleef er regelmatig: twee van zijn kinderen zijn er geboren en ook het personeel rekruteerde hij bij voorkeur uit die streek.

De ijssalon van Talamini zou uitgroeien tot de grootste van Den Haag, maar begon bescheiden in een hal in de Kleine Nobelstraat. Terwijl Eduardo met een ijswagentje de straat op ging, deed zijn dochter Renata zaken in de winkel. De dagomzet lag in die beginjaren rond de twee gulden vijftig. Die kwam niet alleen uit de verkoop van ijs, voor dit bedrag werden ook tientallen koppen koffie geserveerd. Na verloop van tijd betrok Talamini een pand aan de Torenstraat en nog een en nog een, tot Florencia de huidige omvang bereikte. Naast de huisvesting veranderde ook de omzet. In 1964 gingen er maar liefst zesduizend koppen koffie per dag doorheen. Niet alleen in de winkel, ook kantoren in de omtrek kwamen de koffie met keteltjes tegelijk halen. In Florencia werd al koffie gedronken vóórdat de werkdag begon. Het groeide uit tot een ontmoetingsplek, een trefpunt. In de jaren zestig ging men om half vijf open; nu liggen de openingstijden tussen half acht 's ochtends en half twaalf 's avonds.

Giovanni Talamini

Van ijskar tot ijssalon

Tachtig jaar Janssen’s IJssalon

BOSKOOP – Het is een ijssalon zoals alle ijssalons. Of misschien toch ook niet? Niet, als je de meeste Boskopers hoort over Janssen’s IJssalon. Het is de mooiste ijssalon in de wijde omgeving met in de ijsvitrine 30 verschillende ijssoorten. Elke dag opnieuw vers gedraaid. Al tachtig jaar volgens hetzelfde procédé, maar uiteraard met de techniek van vandaag.

In de crisisjaren bedacht Frans Janssen een manier om - naast zijn inkomsten uit café De Landbouw’ – aan extra geld te komen. Frans kocht een slijpmachine en ging schaatsen slijpen. De ijsmachine waar hij korte tijd later tegenaan liep, kon voor extra inkomsten in de zomer zorgen, maar het apparaat was gedateerd en het ijsdraaien kostte veel spierkracht. Daar wist Frans wel iets op te verzinnen. In 1937 koppelde hij de techniek van de schaatsenslijpmachine aan de ijsmachine en kocht hij zijn eerste ijskar. In de jaren die volgden, kocht hij er nog enkele ijskarren bij. Kort na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog kocht hij het pand naast ‘De Landbouw’ aan en in 1947 werd Janssen’s IJssalon geopend, de eerste en nog steeds enige ijssalon in Boskoop.

Nu is zijn kleinzoon en naamgenoot Frans Janssen eigenaar. In 1999, het jaar waarin Janssen’s IJssalon door het AD werd uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland, gingen zowel de ijssalon, het huis van Frans en zijn ouderlijk huis volledig tegen de vlakte om plaats te maken voor één grote ijssalon met meerdere zitplaatsen. Anno 2017, tachtig jaar nadat Frans Janssen zijn eerste ijs uitventte, is Janssen’s IJssalon een drukbezocht etablissement en een begrip in het Groene Hart. Het resultaat van het onverwachte bezoek aan zijn ijssalon, waarbij het team van het Algemeen Dagblad het ijs testte op smaak, kleur en samenstelling en Janssen’s IJssalon uitriep tot beste ijssalon van Nederland, doet Frans Janssen nog steeds deugd. Maar veel meer belang hecht hij aan het maandelijkse, door hem zelf ingehuurde keuringsbedrijf, die het ijs test op bacteriën, "Gewoon om ons scherp te houden".
Hygiënisch werken is een eerste vereiste in onze branche. We hebben al tachtig jaar een goede naam en die willen we graag hoog houden.’’



Florencia


Lorenzo




Boskoop


Florencia


Boskoop




Geplaatst op 23 januari 2021 07:05 en 386 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Claartje9  
23 jan 2021 07:07
En dan al die smaken...ik ben van banaan > mokka > met een klodder slag....Hertog Jan ligt weer een verse van in de vriezer, maak me gek. winter of niet ik lust het wel iedere dag

Claartje9  
23 jan 2021 07:51
De foto waar het om gaat.
_





_
Ofsen  
23 jan 2021 09:58
Toen ik nog in den Haag werkte, Piet Heinstraat, altijd 's morgens even bij Lorenzo koffie drinken en soms in de middag een ijsje. het was er altijd heel erg druk. ook broodje van Dootje was vroeger heel bekend.

Claartje9  
23 jan 2021 10:21
Lorenzo is Fahrenheitstraat nu nog, Torenstraat is Florencia, vaak geweest, ik denk dat je die bedoelt zit eerder in de buurt van de Zeestraat, daar woonde ik vlakbij weetjewel al zo vaak aan de orde geweest hier.
_





_
Ofsen  
23 jan 2021 11:15
Klopt die in de Torenstraat daar ging ik naar toe.

Claartje9  
23 jan 2021 16:15
Die is van de fam. Talamini, weet je nog dat aquarium hus is er pas nog geweest, die moest wat ophalen. toen ik nog daar Lv Meerdervoort bij accountant werkt werd de hele administratie door ons kantoor gedaan. om met jouw woord te spreken "mijmeringen"
_





_
Ofsen  
23 jan 2021 16:21
Ja mijmeringen. veel in het oude Haagje is er niet meer. ik kom er weinig.

Claartje9  
23 jan 2021 16:49
Ik blijf er wel komen hoor, wil nog steeds langs de huizen waar ik heb gewoond en langs de kantoren waar ik heb gewerkt samen met dochter als het allemaal weer kan.
_