Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Catharina, 's morgens vroeg
Belevenissen
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten, anders word je verwijderd!



Mijn Profiel

Catharina9
Ik ben nu online

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Beetje cynisch, vraag niet waarom
01 oktober 2020 07:57

Deze dag in de geschiedenis met
01 oktober 2020 07:52

Hortus Leiden
01 oktober 2020 06:52

Lieve Jansje
01 oktober 2020 06:37

Spreuken
01 oktober 2020 06:25




Fotoboeken


Zandvoortse sloppies 2 (26)
_
Test (1)
_

Boulevard en havenhoofd (41)
_
Open tuinendag 1 (17)
_

Katwijk (32)
_
Strand Katwijk (43)
_



Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Gery
14 september 2020 00:26
_
Wat een leuk gedicht van de trein.

Catharina voor Gery
06 september 2020 17:25
_
Hoi Catharina, wat een prachtige stulpjes heb je uitgekozen. Mooie foto's.....Gery jouw bericht verwijderd....zie email dan begrijp je het...je tekst heb ik hier weer bij gezet en bedankt hiervoor. fijn dat je er weer bent.

Catharina voor Gery
06 september 2020 17:18
_
Bedankt voor je reacties zal je elders iets sturen daar je hier als gast bent en dit niet openbaar kan.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door EGGIE46 om 13:53
_
EGGIE46 Online

Door Karekiet om 13:52
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door fraagis om 13:51
_
Fraagis Online

Door Karekiet om 13:50
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door josephine51 om 13:50
_
Josephine51 Online

Door SiebevanderBij om 13:50
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Petra1951 om 13:49
_
Petra1951 Online

Door Karekiet om 13:49
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst





_

Andere artikelen



Hazelnoten-walnoten taart met een vleugje gember



Sharon gaat op de zoete toer met een heerlijke hazelnoot-walnotentaart en een vleugje gember. Daarbij maakt ze truffels van avocado met kokosrasp.*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • HAZELNOOT-WALNOTEN TAART250 gzelfrijzend bakmeel
  • 1ei
  • 100 gwalnoten + 6 voor garnering
  • 100 ghazelnoten + 6 voor garnering
  • 20 gverse gember
  • 150 gongezouten roomboter
  • 250 mlslagroom
  • 2 elvolle melk
  • 375 gwitte basterdsuiker
  • 1vanillestokje
  • 1limoen
  • AVOCADOBONBON1avocado
  • 200 gpure chocolade (boven de 70%)
  • •cacaopoeder
  • 30 g(gedroogde) kokosrasp
  • BENODIGDHEDEN•Keukenmachine
  • •Staafmixer
  • •Springvorm van ca. 24 cm

  1. 1

    Begin met het maken van de taart. Meng de helft van de basterdsuiker met de boter, vanille, ei en de bloem tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 min rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. 2

    Hak de hazelnoten en walnoten fijn en rasp de gember en de schil van de limoen. Smelt de andere helft van de basterdsuiker in een pan. Zodra het een beetje bruin wordt, voeg je de slagroom, limoenrasp, gember en de gehakte noten eraan toe. Roer het 2 min door op een laag vuurtje.

  3. 3

    Verdeel het deeg in 2 stukken en rol beide stukken tussen bakpapier uit. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed de bodem en zijkanten met het deeg. Schep het notenmengsel erop en bekleed de bovenkant met de rest van het deeg. Bestrijk de bovenkant met de melk. Bak de taart 30 af in de voorverwarmde oven. Verdeel de 12 noten erover en bak het nog 10 min verder af.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de bonbon. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Snij de avocado doormidden, ontpit deze en pureer het vruchtvlees van de avocado in de keukenmachine fijn. Meng de avocado met de gesmolten chocolade en de kokosrasp. Laat dit 10 min rusten in de koelkast.

  5. 5

    Schep het mengsel met een lepeltje op je hand en maak hier een bolletje van. Rol het bolletje door de cacao. En je truffel is klaar!

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?






Geplaatst op 04 augustus 2020 07:53 en 221 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Catharina9  
04 aug 2020 07:53
Gisteren nog op tv

Marynote  
04 aug 2020 19:53
Heb je 'm gemaakt? Lijkt me heerlijk
_





_
Catharina9  
05 aug 2020 07:45
Ben je mal...ooit veel gebakken laat ik nu al een aantal jaren aan de ander over koken dus en bakken weer aan een ander maar het lokt wel hoor en toen ik het zag ...jammie met dank voor je reactie hier leuk leuk...heb je recepten item wel eens gezien

Marynote  
09 aug 2020 10:12
Nee, ben net zo lui als jij met koken. Af en toe doe ik m'n best maar vooral op dagen als deze blijf ik liever uit de keuken Catharina
_





_
Catharina9  
09 aug 2020 10:17
Lui is het niet de 1e 30 jaar voor mij en de volgende 30 jaar voor hus mits we min of meer gezond blijven...te weten dat mijn hus nu een eitje stat te bakken kan nog minder tegen hitten dan ik....mag ik hem niet uit handen nemen. pittig he deze dagen ik was weer vroeg op pad met indrukken heerlijk eigenlijk iets te laat 7 uur.