Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord


Klik hier voor meer informatie.
Catharina, de Vreemde Vroege Vrije Vogel
Ditjes en Datjes
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


voor ieder wat wils, wil je als gast reageren vergeet dan niet je naam erbij te zetten.



Mijn Profiel

JoCa
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Glad en Glibberig & Kijkci...
21 januari 2020 07:27

Deze dag in de geschiedenis
21 januari 2020 07:24

Trotse Opa
21 januari 2020 07:01

De Trooster
21 januari 2020 06:56

Roeien_en_zwemmen_in_het_harin...
21 januari 2020 06:52




Fotoboeken


Rondje op de fiets (28)
_
Ijsboerderij en meer (37)
_

Aan zee (21)
_
Schilderen les 1 (31)
_

Veere (31)
_
Hekken (18)
_






Weblog Vrienden


Nog geen weblog vrienden toegevoegd.



Gastenboek berichten

Magda
30 november 2019 20:56
_
Veel recepten. Ik kom nog eens terug Liefs M.

Tjeerd
22 juni 2019 09:33
_
Hij doet het weer gefeliciteerd

Catharina
10 april 2019 07:25
_
Dank je wel Hera het was een dag naar mijn hart eigenlijk nu bijkomen van alles wat er is gebeurd maar zo weer foetsie en foto's maken om mee te beleven speciaal voor jou.




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door vanHenk om 05:13
_
VanHenk Online

Door barth. om 05:11
_
Barth. Online

Door BlondVrij om 05:08
_
BlondVrij is vandaag Jarig

Door greet2215555 om 05:08
_
Greet2215555 is vandaag Jarig

Door 48VerhaegheLD om 05:08
_
48VerhaegheLD is vandaag Jarig

Door GrannyAnny om 05:08
_
GrannyAnny is vandaag Jarig

Door jurger om 05:08
_
Jurger is vandaag Jarig

Door wimwim3447 om 05:08
_
Wimwim3447 is vandaag Jarig





_

Andere artikelen



Hollandse koekjes



Voor de technische opdracht van aflevering 4 van Heel Holland Bakt, moeten de bakkers 3 verschillende Hollandse koekjes maken. De koekjes zijn weliswaar verschillend, maar ze worden alle 3 van hetzelfde deeg gemaakt. In Tijd voor MAX doet Robèrt het vast voor.

Ingrediënten (voor ca. 3 x 10 stuks):

Voor de gele room:

  • 100 gram melk
  • 10 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 10 gram roompoeder of custardpoeder

Voor het roerdeeg:

  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 50 gram Zeeuwse bloem
  • 50 gram gewone bloem

Voor de vulling en garnering:

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram pure chocolade 72%

Extra nodig:

  • Staande tafelmixer
  • Fijne zeef
  • Spuitzak met gladde spuitmond (9 mm)
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Siliconen bakmatje
  • Cirkel sjabloon van dun karton, met een doorsnede van 9 cm
  • Paletmes
  • 10 rvs-buisjes
  • Marmeren plaat
  • Plamuurmes

Bereidingswijze:

Van de gele room:

Verwarm voor u aan de gele room begint, de oven voor op 180 graden. Schenk een flinke scheut melk bij het roompoeder en roer tot een glad papje. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de rest van de melk aan de kook met de kristalsuiker, het vanillemerg en het open gesneden vanillestokje. Schenk de hete melk bij het papje en roer glad. Schenk alles terug in de pan en laat al roerend koken tot een dikke room. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Van het roerdeeg:

Maak het roerdeeg door de boter, de poedersuiker en het ei kort te mengen in de staande tafelmixer (met vlinder) op een lage stand. Zeef het zout en de Zeeuwse bloem en de gewone bloem erboven en klop het er kort door. Schep het deeg in de spuitzak.

Van de crème-oublies:

Spuit voor de crème-oublies 20 cirkeltjes van ca. 3 cm op een met bakpapier beklede bakplaat (of gebruik een siliconenmatje). Bak de koekjes in ca. 12 minuten mooi beige met een lichtbruin randje.

Van de kattentongen:

Spuit voor de kattentongen 10 strepen beslag van ca. 7 cm lang op een andere met bakpapier beklede bakplaat. Bak deze net als de crème-oublies af. Tempereer de pure chocolade, smelt daarvoor eerst de chocolade au bain-marie. Schep twee derde van de gesmolten chocolade op de marmeren plaat en strijk rustig heen en weer met een plamuurmes tot de temperatuur lager is dan 30 graden, maar hoger dan 27 graden. Voeg de afgekoelde chocolade bij de rest van de chocolade en roer heel goed door. Schenk het in een schaaltje en doop de kattentongen tot ca. halverwege in de chocolade. Laat stollen op een stuk bakpapier.

Van de oubliehoorntjes:

Gebruik voor de oubliehoorntjes het sjabloon en een met een siliconenmatje beklede bakplaat. Spuit een toefje deeg in het sjabloon, strijk glad met een paletmes en bak ze 6-8 minuten. Neem ze uit de oven, rol ze om de buisjes en bak ze nog ca. 4 minuten. Neem ze uit de oven en verwijder zo snel mogelijk de buisjes.

Van de vulling:

Meng voor de vulling van botercrème de boter met de witte basterdsuiker in de staande staafmixer (met vlinder) op een lage stand glad en luchtig. Voeg de gele room toe en mix extra luchtig. Schep het in een spuitzak. Spuit op 10 koekjes een toefje botercrème en druk er een ander koekje tegenaan.

Tip: rvs-buisjes, ook wel vulrollen of cannolivormen genoemd, zijn in bakwinkels en online goed verkrijgbaar.

van Robèrt van Beckhoven






Geplaatst op 16 januari 2020 06:24 en 138 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
JoCa  
16 jan 2020 06:49
Heb me voorgenomen minder zoet....ach ik doe toch wel mijn best.